050 1914

”You will not like me after this training, you will hate me. But you will never forget me. I don’t need to be your friend, I’m your coach, your motivator, your trainer.” Näillä sanoilla kick-boxing Euroopan mestari Pambos Giorgoudis otti meidät vastaan treenisalilleen. Melko askeettinen treenitila, jonka sisustuksena olivat iso nyrkkeilyrinki, muutamia irtopainoja, katosta roikkuvia säkkejä ja pieni kuntosali. Kaikki tarpeellinen seuraavan tunnin hikitreeniin, joka haastoi kehon jokaisen lihaksen ja mielen. Teimme tunnin pituisen treenin, joka koostui 10 minuutin alkulämmittelystä ja 45 minuutin kuntopiiristä, jossa liikkeet tehtiin pareittain: kyykkyjä, askelkyykkyjä, vatsarutistuksia, punnerruksia, hyppyjä, kyykkykävelyä, pystypunnerruksia, hauiskääntöjä ja juoksuja, 30 sekuntia per liike ja  10 sekuntia lepoa, kaikkia liikkeitä kuusi kertaa peräkkäin. Puolet liikkeistä tehtiin kevyillä painoilla tehostaen, puolet hiemat nopeammassa temmossa kehon omalla painolla. Teimme liikkeet pareittain, toinen toistamme tsempaten.

IMG_1837    IMG_1844

Puolen tunnin hikoilun ja ähkimisen jälkeen 30-asteen lämmössä aloimme olla melko kypsää kauraa. ”You can do it, a few more. Come on!”, kaikui salissa. Olimme vasta treenin puolessa välissä ja lopussa tehtiin tietysti kaikki koko vartaloa rasittavat hypyt ja etunojaliikkeet. Mutta mitä tehdä, kun jalka ei vaan enää nouse ja reisiä hapottaa. Pambos painotti, että tärkein ja vahvin lihas on korvien välissä. ”Jos olet matsissa yhtä vahvan vastustajan kanssa ja erät ovat tasan, ei viimeistä erää voiteta kunnolla, vaan tahdolla.” Näinhän se on elämässä monessa asiassa. Tahtoa, tahdonvoimaa ja tsemppiä tarvitaan silloinkin, kun keho ei enää tahtoisi tehdä yhteistyötä. ”It’s the last two repetitions that count :=)”

IMG_1826

Aamupäivän treenin jälkeen ryhmämme vetäjä Annika Rak antoi meille vapaan iltapäivän. Olimme ansainneet pulahduksen mereen ja sen jälkeen hyvän lounaan. Löysimme aivan ihanan lounaspaikan meren rannasta. Libanonilainen ravintola tarjosi kasvispainotteista suupalaa; humusta, kevyesti kypsennettyjä vihanneksia, pähkinöitä ja maistuvaa kalaa. Vielä kun aterian tarjoili kreikkalaisen jumalan näköinen nuori herra, oli nautinto täydellinen. Lounaan jälkeen oli ihanaa kellahtaa vatsansa viereen uima-altaalle tankkaamaan d-vitamiinia. Ilmat ovat olleet meille suotuisat koko viikon ajan: 25-30-astetta, aurinkoa ja lempeitä tuulia. Tähän voisi tottua!

IMG_1853

Kurssipäivät ovat olleet kaikkinensa monipuolisia ja antoisia. Aamuni alkavat seitsemän pintaan omalla, kevyellä lenkillä rannassa ja aamu-uinnilla. Aamutreenit on tehty koko ryhmän kanssa rannalla, altaalla ja ranta-aukiolla. Kukaan ohikulkijoista ei enää hämmästele porukkaamme. Tähän näkyvään ja kuuluvan Cambridge-porukkaan from Finland on jo totuttu.

Onneksi jäljellä on vielä muutama päivä ja muutama treeni, mukaan lukien ulkotreeni Pamboksen kanssa.Can’t wait!