Onnistujat

Marianne 59 v.

Olen taistellut painoni kanssa koko aikuisikäni ja aloittanut lukuisia painopudotusprojekteja. Olen tullut niissä tunnetuksi siitä, että yhdeksän viikon jälkeen intoni lopahtaa.

Lääkärikäynnin yhteydessä otetut vuosittaiset laboratoriokokeet säikäyttivät minut kunnolla kolme vuotta sitten. Olin vakavasti ylipainoinen ja sokeriarvoni olivat hälyttävällä tasolla. Kuntoni oli korkeitaan tyydyttävä.

Muutama ystäväni oli laihtunut merkittävästi Tiinan valmennuksessa, ja he kehuivat häntä vuolaasti. Aloitin Tiinan ryhmässä, josta sain mukavan aloituksen laihtumiseeni. Ryhmän päättyessä jatkoin yksilökäynnein – pitkään. Tiesin, että minulle tärkeintä oli muuttaa ruokailutottumukseni täysin – sen mitä söin ja milloin söin.

Olen opetellut uusia asioita, yhä uudelleen. Onnistunut ja epäonnistunut, välillä vuoroviikoin. Tiina on ollut valtava tuki vuoristoradallani. Hän miettii aina, miten asiakkaan saa motivoitua muutokseen. Mitkä asiat ovat esteitä, mitkä vievät eteenpäin. Tiina jaksaa tsempata, kun on tiukkaa – ja hän antaa suoraa palautetta, kun selitysten määrä ylittää tekemisen määrän.

Minulta on lähtenyt 20 kiloa tänä aikana, ja se tuntuu hienolta. Vielä enemmän kuitenkin iloitsen siitä, että Tiinan tuella en ole antanut periksi. Tiedän, miten minun tulee syödä, jotta voin hyvin ja painoni ei lähde nousuun. Tunnen kuitenkin olevani edelleen opin tiellä – matka jatkuu!

Mirja, 31v.

Hyvä ystäväni oli tavannut Tiinaa valmennuksen merkeissä jo puolisen vuotta ja saavuttanut huimia tuloksia, kun minuakin alkoi kiinnostaa nimenomaan Tiinan kaltainen sopivan vaativa, kokenut ja monipuolinen valmentaja. En etsinyt laihdutusvalmentajaa vaan ongelmani oli päinvastainen – halusin liikunnan ja ravitsemuksen ammattilaisen rinnalleni auttamaan erityisesti kehonkuvaan ja syömiseen liittyvissä ongelmissani. Kuvittelin tarvitsevani vain jämäkkää personal traineria.

Tiina on ollut minulle käänteentekevä henkilö elämässäni kaikella tapaa, sillä pääsin vihdoin aidosti käsittelemään syömishäiriöni ja vääristyneen minäkuvani taustalla olevia ongelmia. Purimme ongelman osiin ja sain konkreettisia työkaluja niiden ratkaisemiseksi. Jopa pitkä parisuhteeni sai aivan uuden alun! Vaativa luonteeni alkoi tuntua pikkuhiljaa vahvuudelta myös työelämässä ja ystävyyssuhteissani, kun opin pienin askelin armollisemmaksi itseäni ja ympäristöäni kohtaan.

Tiinan ote valmentajana on riittävän suora ja välitön, jotta viesti menee heti perille. Hänelle on ollut helppo puhua ja kertoa myös ns. notkahduksista, jolloin niistä on voinut keskustelujen kautta myös oppia. Luottamussuhde syntyi välittömästi ja olenkin lopun elämääni kiitollinen hänelle saamastani avusta. Kaikki minua vähänkään tuntevat voivat nähdä ja kuulla eron vuoden takaisen minäni ja nykyisen minäni välillä.

Arvostan erittäin paljon alkumetreillämme käytyjä hyvin syvällisiä ja raadollisiakin keskusteluja, joiden kautta vasta saimme avattua ne omat solmuni. Tiina ei ole missään vaiheessa tyytynyt antamaan vain ravitsemusneuvontaa tai liikuntasuosituksia, vaan on askel kerrallaan saanut minut uskomaan jälleen itseeni. Siitähän kaikki lähtee! Lyhyessäkin ajassa saimme kasvatettua siis paitsi itsetuntoani, myös lihasmassan osuutta kehossani.

Kukaan ei ole ihmeidentekijä, mutta Tiina on melko lähellä sitä. Suosittelen häntä koko sydämestäni erityisesti käännekohdassa oleville ja ns. kaikkea jo kokeilleille, sillä kuten sanottua, Tiinalla on ymmärrys ihmisestä osiensa summana – ei vain fyysisenä olentona.

Riikka, 30v.

Etsin itselleni personal traineria saadakseni uutta puhtia ja monipuolisuutta harjoitteluun. Etsin Pt:tä mm. internetistä ja tuttujen suositusten perusteella. Tiinan löytäessäni tiesin, että nyt tuli napakymppi. Tiinan rautainen tietotaito, käytännönläheisyys ja pitkä kokemus sinetöivät asian.

Tiinan määrätietoinen ja jämäkkä ohjaus tuntui oikealta ja juuri minulle sopivalta. Keskittymiseni parantui alusta alkaen, turha höpöttely ja naureskelu saivat jäädä ja usko omaan kehitykseen vahvistui. Treenien jälkeen ja tauoilla Tiinalle oli helppo puhua mistä vaan ja kannustava ote ja tsemppaus ohjauksessa oli korvaamatonta.

Sain Tiinalta tarvitsemiani työkaluja oman harjoitteluni kehittämiseen ja uskoa itseeni. Vielä juoksen maratonin, kunhan luotan ja kuuntelen ammattilaista. Nykyään Tiinan ansiosta osaan kuunnella omaa kehoani myös paremmin. Ruodussa pysymisen ehdoton edellytys on ollut järkevä ja realistinen treeniohjelma, sopivasti muttei liikaa ja LEPOA unohtamatta, se kun meinaa olla yli innokkaan treenaajan kompastuskivi.

Parasta antia ovat olleet ehdottomasti itseluottamuksen parantuminen, kehityksen jatkuminen/näkyminen = tavoitteiden asteittainen saavuttaminen. Lisäksi se, että osaan kuunnella kehoani ja sen antamaa “luonnollista” palautetta paremmin kuin aiemmin.

Tapaamisemme ja yhteinen maraton projekti jatkuu ehdottomasti. Tuntuu etten osaisi laatia omia harjoituksia tai pysyisi hyvässä rytmissä ilman Tiinaa. Maratonille pääseminen ja sen juokseminen on mahdollista vain järkevän ja osaavan ammattilaisen ohjauksessa, Tiina siis auttaa minua täyttämään yhden unelmistani.

Voin suositella Tiinaa jokaiselle, joka kaipaa ohjausta liikkumiseen tai ruokavalioon, tsemppausta, neuvontaa, vinkkejä ” kepin antajaa” tai tuloksellista harjoitteluohjelmaa. Simply the best!

Tuula, 57v.

Liikun terveyteni ja arjessa jaksamiseni vuoksi. Pelko hyvien liikuntaharrastusten hiipumisesta syksyn pimeyden ja vesisateiden tullessa mietitytti ja päätin syyskuussa ottaa yhteyttä Tiinaan, jotta saisin vetoapua juuri silloin, kun sohva eniten kutsuu. Sisareni oli aiemmin käyttänyt Tiinan palveluita ja suositteli häntä lämpimästi.

Meidän yhteistyömme alkoi välittömästi hyvin. Oli ihanaa olla luvan kanssa osaamaton ja neuvottava, turha vieraskoreus väliltämme puuttui. Tapasimme alkuun parin viikon välein. Lähdimme liikkeelle sauvakävelystä, joka oli kuulunut lajivalikoimaani jo vuosien ajan. Treenit oli kovia, en ollut ymmärtänytkään kuinka kovaa sauvojen kanssa voi kävellä! Opettelin sykemittarin käytön ja sain hyvän kuntosaliohjelman itselleni. Tiina oli sopivan vaativa.

Tiina kuunteli toiveitani ja teimme monipuolisesti erilaisia juttuja, kävimme mm. Zumbassa ja opettelimme zumbaliikkeitä. Tiina opetti minulle myös luisteluhiihtoa! Olin alun perin asettanut itselleni tavoitteen olla paremmassa kunnossa talven perinteisen Alppi-hiihtoloman koittaessa. Harjoittelun myötä parantunut reisilihasten kunto yllätti positiivisesti, polviongelmat eivät vaivanneet ja tunsin ihan konkreettisesti jaksavani kovaa fyysistä lajia huomattavasti paremmin.

Arkeeni treenaaminen on tuonut virtaa hurjasti. Liikun edelleen tapaamistemme jälkeen säännöllisesti. Voin ehdottomasti suositella Tiinaa. Tiinan kanssa kuntoilu on kivaa ja tehokasta!

Juha, 47v.

Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni suhteellisen aktiivisesti ja monipuolisestikin. Vuosi sitten alkoi kuitenkin tuntua siltä, että niin salitreeni kuin juoksuharjoittelukin junnaavat paikoillaan vanhoissa uomissa.

Lisäksi huonoselkäisenä kaipasin erityisesti selän toimintaa parantavia harjoituksia. Niinpä kysyin tuttavapiiriltäni vinkkejä personal trainerista, joka osaisi auttaa tällaisissa asioissa. Joku tunsi Tiinan ja suositteli häntä. Tartuin heti asiaan ja nyt hän on vuoden verran tehnyt minulle kuukausittaiset ohjelmat. Salitreenin osalta vaihtelua on tullut paljon ja kestävyysharjoittelu on aivan toisenlaista. Olen saanut paljon hyötyä Tiinan ohjeista.

Tiina on kokenut ohjaaja ja osaa tunnistaa nopeasti mitä todella tarvitaan. Ihmisenä on hän aina miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Suosittelen lämpimästi.