050 1914

Tähän tasaiseen harmauteen toi valtavan valonkipinän eilinen reissuni salille. Kokeilin varovasti jo kotona spinning-kenkää leikattuun jalkaani ja olo oli kuin Tuhkimolla konsanaan: se sopii! Pakkasin spinukengät treenikassiin ja kävelin lyhyen matkan liukkaassa säässä salille. Onneksi on mahdollisuus sisäliikuntaan! Ulkona kävely ilman piikkikenkiä on aivan itsemurhaa tällä säällä.

Minulle on muodostunut koukuttava tapa kuntoutusjaksoni aikana: iPodit korviin, kännykkä fillarin päälle ja Netflix  tai Yle Areena auki. Nyt kun ”Good Wife” on katsottu kahteen kertaan ja suosikkini Willin traaginen kuolema oikeussalissa kahdesti itketty, oli pakko löytää jotain uutta. Ystäväni suositteli ”Bodyguard”-sarjaa ja koukutuin oitis. Polkeminen sujui niin mallikkaasti, kun samalla nautin laadukkaasta brittisarjasta ja välillä seurailin sykkeitä polarista. Eilen poljin reilun tunnin mittaisen pk-treenin: hiki valui tasaisena norona pitkin selkää, syke pamppaili 120 ja 130 lyönnin välillä ja leikatussa jalassa alkoi selvästi tapahtua jotain. Kova kenkä tuki hyvin jalkapohjaa, muttei silti estänyt pohkeen toimintaa. Oli oli eufoorinen treenin jälkeen! Tapailin ulkomuistista Fascia Method-liikkeitä ja koetin saada nestekiertoa vauhtiin vielä turvonneessa jalkaterässäni. Vähitellen ja pikku hiljaa jalkaterän luut alkavat tulla esiin ja muutama verisuonikin.

Mielenkiinnolla olen seurannut kuntoni kehittymistä tai pitäisikö paremminkin sanoa heikentymistä reilun kuuden viikon sairauslomani aikana. Eilinen, kevyeltä tuntunut treeni oli kehittävä ja keskisyke nousi liki 130. Vielä kaksi kuukautta sitten treeni olisi ollut kevyt ja keskisyke jossain satasen tienoilla. Mutta en ole huolissani. Rankan syksyn jälkeen lepo on varmasti tehnyt kropalleni hyvää. Ja pääkopalle. Minulla on koko kevät aikaa nostaa aerobista kuntoani, totuttaa jalkojani polkemiseen ja vahvistaa ylä- ja keskivartaloani. Motivaatio on kova, mieli levollinen ja päättäväinen.

Enää muutama päivä ja vuosi vaihtuu. Olisiko syytä tehdä lupauksia vuodelle 2019? No, ainakin se tipaton ja hipaton heti tammikuusta alkaen.

Pitäisi varmasti ensin kursia kasaan vuosi 2018 ja miettiä sen pohjalta, mitä uudelle vuodelle uskaltaisi luvata. – Siinä aiheet seuraavaan blogiin.

Oikein mukavaa vuoden loppua!