050 1914

”Laihduttaminen on helppoa, kun seuraa tarkasti valmentajan ohjeita ja pitää tavoitteen kirkkaana mielessä joka päivä.” Näin totesi Anne Högström, joka oli puhumassa asiakkailleni laihduttamisesta ja painonhallinnasta. Anne pudotti vajaassa vuodessa liki 30 kiloa Cambridge taso-ohjelmalla. Laihdutus alkoi helmikuussa 2016, jolloin vaaka näytti 101 kiloa ja rasvaa oli kehossa hieman yli 50%. Tammikuussa 2017 vaaka näytti 72.3 kiloa ja rasvan määrä oli pudonnut liki 20%. Kiitos Annen aktiivisen liikunnan ja kuntosaliharjoittelun, ei lihasmassaa menetetty laisinkaan. Vajaan vuoden aikana Anne kävi valmennuksessa 18 kertaa ja jokaisella kerralla paino oli laskenut. Nyt laihdutusvaiheesta on kulunut reilu vuosi ja Anne on pysynyt melkein tavoitteessaan, pari kiloa on tullut takaisin. Tälle keväälle tavoitteena on vielä neljän kilon pudotus ennen pojan häitä. ”Painonhallinta vaatii uuden opettelua ja kärsivällisyyttä. Uusien tapojen pysymiseen vaaditaan helposti 2-3 vuotta,” toteaa Anne. Painon nousuun hän katsoo syyksi annoskokojen kasvamisen. Vanhat tavat tahtovat hiipiä takaisin, siksi tälle keväälle on varattu uusia valmennusaikoja ja uusi tavoite.

Tämä laihdutusrupeama ei ollut Annelle ensimmäinen. Hän on laihduttanut aikaisemmin Painonvartijoissa ja saanut vuosien saatossa kilot takaisin. Kiireisen yrittäjän arki sabotoi säännöllistä ruokailua ja arkiliikunta jäi minimiin.

Eläkkeelle jäätyään Anne päätti ottaa itseään niskasta kiinni. Myös massiivinen sydänongelma ja nurkan takana kolkuttava 2.tyypin diabetes saivat aikeeseen pontta. Lisäksi Annen polvet olivat alkaneet oireilla , kun paino nousi ylin 100 kilon. ”Olin aivan poikki työpäivien jälkeen ja energiaa ei tuntunut riittävän mihinkään ylimääräiseen.”

Valmentaja totean, että Anne oli aivan ihanteellinen valmennettava. Hänellä oli vanha sisäinen motivaatio ja luja tahto. Anne oli päättänyt onnistua ja hän otti täyden vastuun onnistumisestaan. Hän noudatti ohjeita prikulleen ja kävi valmennuksissa säännöllisesti ja sopimuksen mukaan. Hän oli myös hyvin kiinnostunut kaikesta materiaalista, joka tuki laihdutusta. Hän oli ja edelleen innokas blogien lukija ja aktiivinen Keventyjät-ryhmäni jäsen.

Annen onnistumista siivittivät säännöllinen puntarilla käynti, pienemmän ruokalautasen käyttöön otto sekä liikunnan lisääminen arkeen. Liikunnasta on ollut myös valtavasti apua painonhallintavaiheessa. Anne aloitti säännöllisen kuntosaliharjoittelun ja teki ainakin tunnin sauvakävelylenkkejä miehensä kanssa useamman kerran viikossa. Painonpudotus ja liikuntaharrastus nostivat energiatason aivan uusiin sfääreihin.

Annen vinkit laihduttajalle:

  • noudata ohjeita tarkasti, älä sooloile!
  • käy puntarilla kerran viikossa
  • ota pienempi ruokalautanen käyttöön
  • opi tunnistamaan nälän ja mieliteon ero
  • käy säännöllisesti valmennuksessa

Annen ”Painonhallitsijan huoneentaulu:”

  • Mindfullness – tietoisuus omasta tekemisestä, syömisestä ja juomisesta
  • Tavoitteet tarvitaan myös painonhallintavaiheessa!
  • Elämänmuutoksen hyväksyminen normaaliksi tavaksi toimia!
  • Liikunta luontevaksi osaksi päivää
  • Ota vastuu ja ole rehellinen itsellesi!