050 1914

Yhä useammat tutkimustulokset osoittavat, että säännöllinen liikunta kannattaa. Jokainen liikuntaa harrastava voi luetella säännöllisen treenaamisen aikaansaamia positiivisia asioita, kuten unen laadun paraneminen, helpompi painonhallinta, jaksamisen lisääntyminen sekä parempi mieli. Liikuntaa ei kuitenkaan tarvitse suorittaa pipo kireällä saavuttaakseen nämä asiat, vaan jo kohtalainen liikunnan määrä riittää. Oman ikäryhmänsä liikuntasuosituksen voi tarkistaa vaikka UKK-instituutin liikuntapiirakasta. http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka

Liikunnasta voi myös kehittyä pakkomielle, joka pakottaa lenkille silloinkin, kun jalat tuntuvat raskailta ja keho on väsynyt. Liiallinen ja turhan yksipuolinen liikunta syö liikunnan iloa ja aiheuttaa helposti rasitusvammoja. Mistä sitten tietää, että treenaa liian paljon tai liian yksipuolisesti? Pitäisikö palautumista seurata? Olisiko viisasta mittauttaa kuntoaan ja asettaa mikrotavoitteita kehittymiselle?

Vastauksia mm. näihin kysymyksiin löytyy seuraavasta podcastista, jossa toimittaja Sanna Mämmi haastattelee minua. Sannan tekemiä ohjelmia löytyy terveysedella.fi sivustolta. Voit myös ladata acast applikaation puhelimeesi ja kuunnella muita kanavan tarjoamia ohjelmia.

https://www.acast.com/terveysedella/10.liiankovaatreenia

Ja lisää luettavaa aiheesta löytyy vielä täältäkin. Ammattilaisten antamia ohjeita.

https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000005216282.html