050 1914

 

Sunnuntaiaamu sarasti kylmänä ja kirkkaana. Kiilopää näkyi kauniisti aamuauringossa, kun astelin aamiaiselle hieman ennen kahdeksaa. Lautasellinen kaurapuuroa marjoilla, kananmuna ja pari kuppia kahvia. Niillä eväillä starttasin ensimmäiseen talkoopäivään, jonka teemana oli purkaminen. Hotelli Niilanpään alakerran vanhat huoneet purettiin uudistuksen alta ja kaikki tarpeellinen kerättiin talteen. Mutta paljon tavaraa kannettiin myös suoraan jätelavalle.

Aamupäivä meni ruuvatessa: lamppuja, vessapaperi- ja saippuatelineitä, televisiotasoja ja pikku hyllyjä irti seinistä. Parisenkymmentä ihmistä kulki hotellin käytäviä edes-takaisin ja työnjohtajat jakoivat ohjeita. Siis aika helppoa ”aivot narikkaan”-työtä. Kysy ohjeita, ota neuvoja vastaan ja toimi. Verhot pesupusseihin, vanhat patjat jätelavoille, sängyt varastoon, kaikki ikkunat irti, kaapit ja ovet irti ja talteen jne. Yhden päivän aikana purettiin kaikki irtaimisto 12 hotellihuoneesta, lajiteltiin säilytettävät tavarat talteen ja suojattiin lattiat muoveilla ja pahveilla huomenna alkavaa remonttia varten.

Lounaan jälkeen pääsin lempihommaani: sorkkarauta käteen ja vanhat lattialistat saivat kyytiä. Kuinka vapauttavaa olikaan repiä vanhoja ja pölyisiä lattialistoja  ja viskoa niitä jätelavalle. Siinä hommassa meni muutama tunti ja sen jälkeen pääsin kantamaan isoja ikkunoita varastoon säilytykseen. Koska oli sunnuntai, saimme hieman anteeksi työajassa ja kehoituksen painua tunturiin! Ennen patikkareissua piti paikata kolme haavaa sääressä ja kämmenessä, jotka sain aikaan sorkkaraudalla. Aika roisi esine rivakan naisen käsissä! Onneksi haavat olivat vain pieniä pintaraapaisuja.

Iltapäivän patikkareitiksi valitsin vajaan kuuden kilometrin nousun Kiilopäälle tunturin reunaa pitkin. Upea polku ja vaihteleva maisema, jonka varrella näkyivät kaikki syksyn värit okrasta viininpunaiseen ja keltaisesta ruskeaan.  Päivällisen jälkeen teimme toisen remppalaisen, Erikan kanssa vielä vajaan tunnin kävelyn toiselle puolelle Kiiilopäätä. Luonto on niin kaunis, ettei siitä tahdo saada tarpeekseen.- Iltakävelyn jälkeen sauna tuntui todella rentouttavalta ja veikkaan, ettei tänäkään iltana tarvitse unta odotella. Päivän aikana tuli otettu 33.000 askelta :=)