050 1914

Istun ensimmäistä kertaa elämässäni lentokentälle vievässä P-junassa. Tulee tämäkin testattua ja hyvin toimii yhteys Espoosta keskustan kautta suoraan lentokentälle. Ja edullistakin tämä on kentällä parkkeeraamiseen verrattuna.

On varhainen lauantaiaamu ja junassa istuu lisäkseni vain kourallinen aasialaisia turisteja älypuhelimiinsa uppoutuneena. No, eipä nämä Pasila, Ilmala, Oulunkylä, Pukinmäki, Tapanila jne. maisemat kummoisia ole.

 

Olen matkalla Ivaloon ja sieltä edelleen Kiilopäälle viideksi päiväksi. Talkoohommiin. Innostuin ajatuksesta nähtyäni ilmoituksen Suomen Ladun Latu ja Polku- jäsenlehdessä, jossa haettiin talkoolaisia Kiilopäälle kunnostamaan Suomen Ladun majoitustiloja. Luvassa on siis reipasta fyysistä työtä noin 20 talkoolaisen voimin. Suomen Ladun puolesta talkoita järjestää Seppo, jolta on tullut kiitettävä määrä tietoa tulevan viikon ohjelmasta: aamiainen kahdeksalta, hommat alkavat puoli yhdeksältä ja lounastaukoa lukuun ottamatta hommia paiskitaan päivälliseen saakka. Muutamana iltana on luvassa savusaunaa ja vilvoittavia pulahduksia tunturipurossa.

Soitin Sepolle kesän lopussa ja tiedustelin hieman lisää tulevasta keikasta. Opin, että näille talkooviikoille on ollut varsinainen tunku. Tällaisia talkooviikkoja on ollut kesästä saakka ja meidän jälkeenkin vielä tulee muutama porukka. Pidän talkooajatuksesta. Minä autan majoitus- ja ruokapalkalla ja saan samalla nauttia Lapin maisemista ja rauhasta. Ja varmasti tapaan myös uusia, samanhenkisiä ihmisiä. Ainoa kustannus on lento sinivalkoisin siivin Ivaloon, jonka sai melko edullisesti toukokuussa varatessa. Ja tietysti ansion menetys, mutta kaikkia asioita ei voi mitata rahassa.

Haaveilen myös mahdollisuudesta vaeltaa edes muutamana iltana. Ja ehkä yhdestä retkestä fat bikella tunturiin. Maaruskan pitäisi olla nyt parhaimmillaan. Pimeä tietysti laskee jo seitsemän maissa, mutta luotan siihen, että Pohjoisessa olisi vielä hieman valoisempaa iltasella kuin meillä Espoossa. Muistissa on vielä viime syksyn reissu, jolloin näin ensimmäistä kertaa elämässäni komeat revontulet ja tein ihanan vaelluksen tunturiin eräoppaan kanssa kahdestaan.

Joten pysyhän sivuilla! Tarinaa tulossa lisää viikon varrella.