050 1914

  

Face the facts: neljän viikon kesäloma on ohi ja ensimmäistä työviikkoani kahlaan läpi. Joka vuosi työn aloitus ottaa rankemmin jaksamisen päälle, vaikka olen huippukuntoinen viisikymppinen ja pikkusen vielä plus päälle. Valmennustyö ja jumpan ohjaus sekä omat treenit vaativat veronsa ja kysyvät palautumiseen lisätunteja. Tämä on vaan tunnistettava ja tunnustettava.

Tänä aamuna heräsin puoli kymmeneltä nukuttuani liki 10 tuntia kuin pieni porsas. Olo oli kohmeinen ja tukka pystyssä. Täh! Kuinka tässä näin kävi, vaikka olin suunnitellut aamuni to do-listalle vaikka mitä. Puhelin oli herättämässä kahdeksalta, mutta olen tyytyväisenä sulkenut herätyksen ja jatkanut tuhinaani. Kroppa otti tarvittavansa, hyvä niin. Aamun tuntien kirjalliset hommat jäivät odottamaan parempaa hetkeä, mutta aamupäivän treenistä en halunnut luopua. Piti vaan löytää se oikea fiilis. Tänä aamuna siihen tarvittiin oma power smoothie eli kaikki mahdolliset vihertuotteet lehtikaalista alkaen, complete-jauhe, tuoreet mansikat ja ripaus raakasuklaata. Kuppi kahvia kylkeen ja olin valmis salille.

Olen käynyt salilla on-off viimeiset kymmenen vuotta. En mitenkään rakasta punttien kolistelua, mutta haluan pysyä vahvana.  Huikeita tuloksia en ole saavuttanut lihasmassassani, koska aerobisten jumppatuntien ohjaaminen viikoittain verottaa osuutensa. Mutta joka kesä haen intoa uusista treeniohjelmista ja nettivalmennuksista. Kevään ajan olen opiskellut Timo Haikaraisen kirjaa ja ilmoittautunut hänen seminaariinsa elokuun lopulla. Lisäksi löysin Instagramista motivaattoriksi amerikkalaisen PT-ammattilaisen. Ennen jokaista treeniä tai alkulämmittelyn aikana katsastan uusimman videopätkän ja rupean hommiin. Sanomattakin on selvää, että motivaattorini on nuorempi, sopivasti lihaksikas ja sujuvasanainen mies. Ja hän puhuttelee suoraan minua ja vinkkaa silmää juuri minulle :=). Sillä ei liikunnan ammattilaisellakaan treeni-into ja voittajafiilis ole mitenkään annettu tekijä. Fiilistä pitää kaivaa ja motivaatiota ylläpitää!

Tänä aamuna oli ohjelmassa rinta- ja vatsatreeni. Teen 3-jakoista ohjelmaa seuraavat kuusi viikkoa ja sitten tulee pieni muutos ohjelmaan. Punnersin penkistä, tein vipunostoja ja kiusasin vinoja vatsalihaksia inhottavilla rutistuksilla. Ja treenin jälkeen olin niin VOITTAJA!! Aamun kohmeinen olo oli tipotiessään ja kroppa tuntui virkeältä ja vahvalta.

Voittajafiilis vaatii aktiivista asiaan paneutumista, motivaation ylläpitämistä sinulle sopivin keinoin sekä päätöstä siitä, että haluat panostaa treenaamiseen ja otat vastuuta hyvinvoinnistasi.  Jos kaipaat ryhtiliikettä, tule mukaan maanantaina 14.8 alkavaan ”RYHTILIIKE”- kurssiin. Jos haluat lisätietoja, laita viesti minulle tiina@nextmove.fi