050 1914

Mitä kivaa keksisi viikonlopuksi? Jotain vaihtelua arkeen ja viikonlopun rutiineihin. Kuin tilauksesta sain sähköpostiini I love me- messujen mainoksen. Melko nopeasti  tein päätöksen lähteä teemaristeilylle Turusta Tukholmaan. Viking Line ja Messukeskus järjestivät I love me- teemalla ohjelmallisen risteilyn, jonka runsaaseen ohjelmaan sisältyi mm. joogaa, luentoja, korkkarikävelykoulua ja meikkausneuvontaa. Koska olin myöhään liikkeellä, arvelin, etten saa mukaan ketään kaveria. Kuinka väärässä olinkaan! Facen kautta viestiä liikkeelle ja muutamaa hetkeä myöhemmin kolleegani, Cambridge Valmentaja Liisa Salosta oli varannut itselleen reissun. Yhdessä päätimme nauttia reissun ohjelmasta ja samalla mainostaa Cambridge Ohjelmaa logovaattein ja mainoksin.

Ehdottomasti mukavin tapa matkustaa Turkuun on laivajunalla Helsingistä suoraan satamaan muutamassa tunnissa. Olin varannut paikan työskentelytilasta ja hoidin loput viikon työt junareissun aikana. Junasta suoraan laivaan ilman turhia jonotuksia ja melkein saman tien Petri Linnankiven yin jooga-tunnille. Petri on entuudestaan tuttu ja erittäin osaava joogaohjaaja Yoga Nordicista. Pidän Petrin rauhallisesta tavasta opettaa ja olla tunnilla läsnä. En ole aikaisemmin joogannut klo.21.30 illalla, mutta lempeä yin saatteli minut lähes unenomaiseen tilaan ja vei mennessään kaikki viikon huolet ja  työstressit. Oli ihanaa käpertyä omaan sänkyyn tunnin jälkeen ja uni tuli heittämällä.

Olin ennakkoon suunnitellut, että herään aikaisin ja menen ihastelemaan Tukholman saaristoa ja auringonnousua. Jopa bongauskiikarini olivat mukana. Mutta haaveeksi jäi! En tiedä, mitä uni- ja rentoutushiekkaa Petri sirotteli päällemme illan tunnilla, sillä vetelin sikeitä reilusti aamu kahdeksaan saakka. -Uuden päivän aloitti Petrin hieman dynaamisempi joogatunti, jonka jälkeen nautin rauhallisen, pitkän aamiaisen. Käyn joogatunneilla epäsäännöllisen säännöllisesti ja aina lupaan itselleni, että nyt tunteihin ei tule taukoa. Kuitenkin arki aikatauluineen ja haasteineen vie mennessään ja liian usein huomaan, että edellisestä joogasessiosta on kulunut kuukausi tai kaksi. – Taas tein saman lupauksen: ainakin yksi joogatunti viikossa! Jooga avaa mieltä ja kehoa, terävöittää ja toisaalta rentouttaa aisteja ja saa sen lempeämmän puolen minusta eloon suorittajan rinnalle. Pidän siitä ja haluan oppia rauhoittamaan laukkaavaa mieltäni ja suorittavaa kehoani.

Aamiaisen jälkeen olimme Liisan kanssa kuuntelemassa Piatu Puhakan (teeveestä tuttu kampaaja ja stailaaja) vinkkejä kevään hiustrendeistä. Pääsimme myös kuulemaan Piatun ehdotelmat juuri meille sopivista kampauksista ja hiusväreistä. Liisan hiuksiin hän suositteli rohkeasti punaisen eri sävyjä ja maltillista leikkausta. Minulle  Piatu totesi, että hiusteni väri on selkeästi tarkkaan mietitty ja juuri minulle sopiva (kiitos Karin ja Tukkatalli). Lyhyt malli sopii sporttiseen tyyliini, joskin niskahiukset voisivat olla lyhyemmät. Pietu nosteli takatukkaani ja totesi, että kaunis niskani ansaitsisi tulla nähdyksi.  Punastuin.- Laitan harkintaan tuon ”takatukan” lyhentämisen. Tosin Piatun pakeille ei pääse ennen marraskuuta, niin suosittu hän on!

   

Piatun jälkeen lavalle astui toinen teeveestä tuttu osaaja, Maaret Kallio. Maaret, psykoterapeutti on tullut tunnetuksi lujasti lempeä teemastaan, luennoistaan, hesarin kolumnistaan sekä televisioesiintymisistään. Olen ollut kuuntelemassa häntä useamman kerran ja pidän hänen tyylistään ja ajatuksistaan. Meissä suomalaisissa asuu huikeita suorittajia, kympin tyttöjä ja stressaajia. Olemme armottomia itseämme kohtaan ja vaadimme täydellisyyttä. Oli kyseessä sitten työ, oma keho tai parisuhde. Pieni lempeys ja inhimillisyys itseämme ja muita kohtaan voisi auttaa hengittämään helpommin ja löysäämään pantaa ohimolta. Kaikkea ei tarvitse suorittaa täydellisyyteen saakka. Joskus seiskan panos on riittävä. Vaikka olen kuullut ja lukenut näistä samoista teemoista moneen otteeseen, nostattaa jokainen kerta uusia asioita pohdittavaksi. Maaret puhui myös ihmissuhteista. Me emme tarvitse kymmeniä kavereita tai satoja seuraajia somessa ollaksemme onnellisia. Muutama hyvä ihmissuhde riittää. Sellainen ihmissuhde, jossa kummatkin osapuolet tuntevat antavansa ja saavansa ja jossa yhdessäolon aikana ollaan läsnä ja kuunnellaan toista. Ei niin yleistä tänä päivänä.

Iltapäivän päätteeksi osallistuin Yoga by Rituals tunnille, jonka ohjasi kuvankaunis ja eteerinen Mikaela (anteeksi, mutta sukunimeä en saanut googlattua, eikä ohjelmassa lukenut opettajan nimeä laisinkaan). Tunti oli täynnä ja meidät oli ahdettu melko pieneen kokoustilaan. No, ei se niin kovasti haitannut, kun vieressäni joogasi Kim Herold!  Olin vain muutamaa hetkeä aikaisemmin kuunnellut hänen esitystään laivan baarissa ja nyt hän meidän muiden tapaan manaili kireää kehoaan viereisellä matolla. Jokainen joogi sai tunnin päätteeksi pieni Rituals give away- kassin. Rituals tuotteet ovat mielestäni kohtuuhintaista luksusta. Olen jo reilun vuoden ajan käyttänyt body scrub-vartalokuorintaa ja raikkaan tuoksuisia voiteita. Tunnin alussa toivoin, että huoneeseen olisi suihkutettu voimakasta tuoksua, sillä erään rouvan jalkahiki melkein pilasi tunnin. Imelä hien haju tunki vahvasti nenääni, vaikka kärsin lievästä kevätlenssusta. Uskon, etten ollut ainoa hajusta kärsivä.

Ennen Turun satamaan saapumista nautin vielä kevyen päivällisen. Viking Gracen ravintolat ovat kauniisti sisustettuja ja avaria. En koskaan syö buffet-ravintolassa, vaan halua nauttia kauniista, pienistä annoksista.  Oscars-ravintola on ehdoton suosikkini Grace laivalla.  Nytkin pöydästäni avautui upea, esteetön merimaisema ja ruoka vei kielen mennessään. Annos oli niin kaunis, että tuskin raaskin koskea asetelmaa. Aterian kruunasi lasillinen ranskalaista valkoviiniä. Vielä kun tarjoilu oli sujuvaa ja ystävällistä, kiitos Fian, totesin että viikonloppu oli onnistunut yli odotusten.

 

En ole suuri risteilyjen ystävä, mutta päiväristeily tuntui niin siedettävältä, että saattaisin tehdä uuden reissun pian uudelleen. Kesälomalla ja perheen kera.

Lisätietoja:

vikingline.fi

yoganordic.com

rituals.com

i love me-messut ( ja syksyllä on tulossa uusi tanssitapahtuma!)