050 1914

Joskus sitä tekee viisaita päätöksiä. Varaa matkan aurinkoon ja lämpöön keskellä synkintä Suomen talvea. Vaikka pidän talvesta ja kylmästä, niin pakko myöntää, että viikko auringossa tekee terää mielelle ja keholle. Tämän  talven lomaviikon vietän Kanarian saarilla. Pieni paikka, Meloneras sijaitsee aivan Maspalomasin kyljessä, mutta on rauhallisempi ja siistimpi kuin esim. Playa del Ingles.

Hotellin valinnassa tärkeimmät kriteerit olivat riittävä taso, hyvät uima-altaat, liikuntatilat sekä aktiivinen viikko-ohjelma. Valintani osui Lopesan Baobab resorttiin aivan meren rannan tuntumassa. – Kolmas lomapäivä on menossa, enkä ole valintaani katunut. Lopesan-hotelliketju on tasokas, palvelu äärimmäisen ystävällistä ja ohjelmaa on riittävästi. Vielä kun ilmat ovat suosineet, niin mikäs täällä on lomaillessa.

Viikko-ohjelmaan kuuluu joka päivä ainakin viisi erilaista ohjattua liikuntatuokiota vedessä ja ulkoilmassa. Olen ehtinyt kokeilla aamun joogatuokioita, vesijumppaa, trampoliinihyppelyä, zumbaa, hydro spinningiä sekä selkäjumppaa.

img_0410 2016-12-14-photo-00000192 img_0412 img_5307

Lisäksi hotellissa on erittäin tasokas kuntosali, joka pesee helposti kotimaan pienimmät kylmäsalit. Aamutreeneissä meitä on helposti toistakymmentä liikkujaa kolistelemassa puntteja, mutta tila on niin suuri, ettei ruuhkaa ole päässyt syntymään. Ja jos ei halua hikoilla sisällä, niin noin kilometrin päässä hotellilta on rannassa ulkosali. Laitteet ovat aika vaatimattomat, mutta näkymät sitäkin upeammat!

15355657_10154986857697590_7770200918058886901_n img_5300

Hotellin palvelutaso on aivan omaa luokkaansa. Koko henkilökunta siivoojasta uimavalvojaan tervehtii ja palvelee hymysuin ja apua on aina saatavilla, oli kyseessä sitten jumiin mennyt matkalaukun lukko loman ensimmäisenä päivänä tai uima-altaalla kadonneet uimalasit. Ensiluokkainen hotelli, loistavat tilat, monta tasokasta ravintolaa ja ihana aamiainen. Varsinkin hedelmätarjontaa ja mango-kaurasosetta tulen kaipaamaan ensi viikolla!

img_5303

Meloneras on paikkana pienehkö, mutta äärettömän siisti ja kaunis. Perinteisiä ”turistikauppoja” on vähän.  Muutaman kilometrin pituinen rantakatu on täynnä putiikkeja,tasokkaita ravintoloita ja kahviloita, ei matkamuistomyymälöitä. Rantakadulta lähtee kilometrejä pitkä hiekkapolku Maspalomaksen dyyneille ja kauniiseen rantaan. Jos ei halua kävellä, löytyy pienestä keskustasta monta hyvää polkupyörävuokraamoa. Hyvän maastopyörän saa 15 eurolla päiväksi käyttöönsä.

spain-canary-islands-gran-canaria-maspalomas-beach-gettyimages-565971593 15380556_10154993299642590_3955521145394100961_n

Puerto Rico, Puerto de Mogan ( Kanariansaarten oma ”pikku Venetsia”)  ja Las Palmas ovat bussimatkan päässä. Las Palmasiin tutustuessa menee helposti koko päivä. Niin paljon historiaa, museoita ja muuta nähtävää kaupungissa riittää.

img_5313 img_5335 img_5317 img_5325

Playa de Mogan sijaitsee upeiden vuorten suojassa ja sen rantakalliot ovat mykistävät. Tässä vanhassa kalastajakylässä on kauniita, valkoisia kivitaloja, kaarisiltoja sekä kukkaloistoa ja  värikkäitä puutarhoja lukematon määrä. Rantakalliolta voi pulahtaa kirkkaaseen meriveteen tai nauttia lämmittävästä auringosta. Tämä paikka on Kanarian saarten aurinkovarmin paikka.

img_5346

Melorenaksen rannassa voi ihailla auringon laskua. Muutamassa minuutissa aurinko ”tipahti” suoraan mereen.