050 1914

img_4664 img_4662

Kerrankin postiluukusta putosi sellainen Yhteishyvä-lehti liitteineen, joka ei heti mennyt kierrätyspaperikasaan. Sori vaan, mutta kun postilaatikkoon tuppaa kerääntyä aikamoinen kasa kaikenlaista lippua ja lappua.
Yhteishyvä 5/2016 lehden välissä ollut ruokaliite osoittautui mainioksi inspiraation lähteeksi eiliselle kokkaukselleni. Minut tuntevat tietävät, etten ole mikä kokkikolmonen ja keitokseni ovat melkoisenkin simppeleitä. Ruokaliitteessä pääosassa ovat kauden juurekset, kasvikset ja hedelmät. Kuvitus lisää testaushalua ja suurin osa ohjeista on helppoja, joka keittiön keltanokalle . Tuumasta toimeen: päätin kokeilla hunajaisia ruusukaaleja ( rakastan kaalia), juuresrieskoja sekä lempeää linssikeittoa. Lisäksi valitsin pirkan nettisivuilta omenahyveen reseptin.

img_4665            img_4666
Aloitin hunajaisista ruusukaaleista. Olin päivällä tyhjentänyt Lidlin juures- ja vihannestiskin, joka muuten petraa jatkuvasti Kiitos siitä. Ruusukaalien valmistusaika oli reilut 15 minuuttia ja lopputulos kelpasi jopa miehelleni, joka harvoin kasvispöperöistäni perustaa tai ruuasta ilman kermaa ja voita. Hieman liiotellakseni. Lisäsin ruusukaalien joukkoon vielä edelliseltä aterialta ylijääneet kanttarellit. Tämä ruoka tulee jäämään listalleni ja olisin syönyt varmasti koko annoksen kerralla, ellen olisi antanut hieman armoa vatsalleni.

img_4669

Juuresrieskoihin käytin edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä porkkanoita, joihin lisäsin keitettyjä perunoita ja palsternakkaa. Innostuksissani taisin laittaa liikaa vihannesmössöä taikinaan tai suhteessa liian vähän jauhoja, koska lopputuloksena syntyneet tieskat menevät ehkä hieman enemmän lettujen puolelle. Konsistenssi on mielestäni liian pehmeä. No, kylläpä nuo syödyksi tulevat joka tapauksessa. Jos ei muuten, niin lempeän linssikeiton kanssa ainakin. Linssit ovat suosikkejani ja sopivat mainiosti syksyisiin keittoihin. Keiton pehmeään makuun tuo  lisäpotkua curry ja valkosipuli. Kerrassaan herkullista!

img_4672

Kaiken tämän terveellisen ruuan seuraksi ja jälkiruuaksi sopii mainiosti kaura-omenahyve, jossa omenat ovat pääosassa. Pikkusen sokeria, kanelia ja voita kaurahiutaleiden sekaan ja rapea päällinen syntyy käden käänteessä. Loraus vaniljakastiketta kruunaa kokonaisuuden.

img_4670

Hyvää ruokahalua, Bon appetit, smaklig måltid, enjoy your meal!