050 1914

14455688_10154217205589262_670569578_o

Toinen päivä merijoogan kurssilla alkoi kävelymeditaatiolla meren rannassa. Muutama avaava venytys ja mukailtu aurinkotervehdys Johannan johdolla, ennen kuin siirryimme kukin omalle polullemme hiekkarantaan. Kädet vatsan päällä, silmät kiinni, kasvot kohti merta kävelin pienin, tunnustelevin askelin kohti veden rajaa.  Silmät kiinni liikkuessa muut aistit terästyvät; syksyisen tuulen tunne poskilla, meren aaltojen kohina, upottava hiekka jalkojen alla. Tuntui hyvältä ottaa harvakseltaan askeleita ja seisoa pitkään paikallaan ja vain aistia ympäristöä. Muutaman kerran avasin silmäni ja katselin muita ”muumioita”, kanssajoogeja rannalla. Jokainen teki oman harjoituksensa ja lopetti sen silloin, kun tuntui sopivalta. Itseltäni katosi ajantaju täysin ja avattuani silmäni totesin seisovani jotakuinkin yksin rannalla.

img_4617

Odotin innolla toista aerialtuntia, joka alkoi kävelymeditaation jälkeen. Halusin olla täysin valmistautunut, joten olin nauttinut aamupuuron ja kahvin hyvissä ajoin. Edellisenä päivänä ylösalaisin liinassa roikkuessa ruuat tuntuivat välillä matkaavan väärään suuntaan. Nyt en ottanut sitä riskiä. Kävelin studiolle rauhallisesti ja herättelin kehoani raitista meri-ilmaa hengittäen.

Lotta oli valinnut hieman rauhallisemman alun tunnille, mikä tuntui hyvältä. Teimme melko pitkän mattosarjan alkaen aurinkotervehdyksistä ja etenimme vähitellen kohti liinan avustuksella tehtyjä avaavia liikkeitä. Odotin malttamattomana ”lentoon”-pääsyä ja tunsin suorastaan lapsenomaista riemua, kun raajat ensimmäistä kertaa killuivat ilmassa. Painovoimalla on uskomaton voima helpottaa liikkeitä ja saada ranka ja kyljet tuntumaat monta senttiä pidemmältä. Nautin jokaisesta sarjasta ja siitä, kuinka paljon helpommin liikkeisiin löytyi tilaa ja avausta, kun liina avittaa liikeratojen löytymistä. Uskon Lottaa, kun hän sanoi aerialjoogatuntien edistävän liikkeitä mattotunnilla. Toivon, että alanpäin katsova koira tuntuu edes hitusen helpommalta seuraavalla joogatunnilla.

img_4615

Tunnin aikana ihailin useampaan otteeseen Lotan loogista tapaa rakentaa harjoitusta ja kuljettaa sitä flow-maisesti eteenpäin. Olen käynyt aerialtunneilla aikaisemminkin, mutta Lotan tapa rakentaa ja kasvattaa harjoituksen haastavuutta oman rohkeuden edetessä tuntui motivoivalta ja innostavalta. Opettajissa on eroja! Tätä haluan ehdottomasti lisää. Kahden tunnin treeni oli hetkessä ohi, ainakin tuntui siltä. Suorastaan ihmettelin, kuinka monta liikettä harjoitukseen saatiin mahtumaan ja kuinka hyvin energia riitti koko treenin ajaksi.

img_4621

Tunnin jälkeen olikin jo päätöslounaan vuoro Origossa, joka taisi olla ainut auki oleva ravintola Makasiinirannassa. Lämmin kurpitsakeitto suorastaan hiveli vatsaa. Olo oli tyytyväinen, raukea ja samalla riemukas.- Lounaan jälkeen oli aika kiittää Charlottaa ja Johannaa voimaannuttavasta ja toisaalta rauhoittavasta viikonlopun annista. Totean jokaisen joogaharjoituksen jälkeen, että haluan tätä lisää. Mieli ja keho janoavat vastapainoa suorittamiselle. Tiedän, että jooga tekee minulle hyvää.  Olen määrätietoisesti hakeutunut kursseilla ja osaavien oppiin. ( keväisestä Italian joogaretriitistä lisää mm. täältä: http://www.tiinaranin.fi/2016/03/27/umbrian-retriitti/

Merijooga Espoon ovi tulee käymään tiheästi pimenevien iltojen myötä.  Namaste!

www.merijooga.fi