050 1914

IMG_1703   Lauantaiaamun brekkari kera syysmuodin

Kiireisen työviikon jälkeen oli ihana pakata pieni viikonloppulaukku valmiiksi ja suunnata kohti lentokenttää. Lisäbonuksen matkan aloitukseen toi ystäväni Liisa, joka kyyditsi minut keskellä perjantairuuhkaa kentälle. Ilman check-in hässäkkää ja turhia jonotuksia tein muutamat tuliaisostokset ja siirryin loungen rauhaan valmistautumaan tyttöjen viikonloppuun.- Olin matkalla ystävättäreni luo Tukholmaan. -Olen tuntenut Hannelen liki 20 vuotta ja ystävyytemme on sitä tasoa, että voimme kolmen kuukauden tapaamispaussin jälkeen jatkaa juttua tismalleen siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla pääsimme. Mikään aihealue ei ole tabu ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Kissat nostetaan pöydälle heti ja asiat sanotaan suoraan, kuitenkaan toista loukkaamatta. Yksinkertaista, luonnollista ja ihanaa ystävyyttä. Jokaisella reissulla maailma paranee pala palalta, hitaasti, mutta varmasti. Olemme sitten Tukholmassa tai Helsingissä, kuuluvat jokaiseen tapaamiseen ainakin seuraavat asiat: pitkät aamiaiset, aistikkaat lounaat, shoppausreissut ja ”fika”-hetket sellaisissa kahviloissa, joista on suora katseyhteys ihmisvilinään. Niin tälläkin kertaa. Rakastan Tukholmaa ja sen ihmisvilinää sekä lukuisia kenkä- ja vaatekauppoja.

Lauantaiaamu alkoi rauhallisella aamiaisella samalla syysmuotia silmäillen ja aamiaisesta nauttien. Kolmannen kahvikupillisen jälkeen oli aika vetää viivaa silmään, lilaa luomeen ja suunnata kaupungille. Moni muukin oli päättänyt tehdä juurikin samoin. Tukholman keskusta kuhisi väkeä. Ensimmäinen ostospaikka oli Sturegallerian ja siellä valikoidut kenkäputiikit, jotka eivät tälläkään kertaa pettäneet. Syyskengät löytyivät laakista.

Muutaman tunnin kävelyn jälkeen suuntasimme Hötorgetille ja halliin nauttimaan kasvislounasta libanonilaiseen ravintolaan. Aivan ihanaa, mausteista ja kevyttä kasvisruokaa, josta tuli sopivasti täysi olo: pinjansiemen-punajuuripihvejä, kurkumalla maustettuja tomaatteja, avocadotahnaa ja selleripihvejä sekä rucola-pähkinä-punasipuli-oliivisalaattia.

FullSizeRender-10       Libanonilaisessa lounaspaikassa oli herkullinen ruoka ja ystävällinen palvelu. Hötorgshallen.

Kun vatsa oli täynnä kunnon ruokaa, ei ollut temppu eikä mikään vastustaa viereisen kaupan cup cakejä. Vaikka leivosten nimet olisivat osuvasti sopineet meille; brownie ja blondie.

brownie ja blomdi         FullSizeRender-9

Kauppojen keskeinen kilpailu on kovaa ydinkeskustassa ja muutamissa liikkeissä ostajia houkuteltiin sisään mm. elävällä musiikilla. Parissakin liikkeessä DJ oli ovensussa soittamassa päivän hitteja ja usein sellaisella volyymillä, että kävi melkein henkilökuntaa sääliksi. Mutta homma tuntui toimivan. Minäkin lähdin ”henkkamaukasta” uusien treenivaatteiden ja parin puseron kera.

FullSizeRender-4    DJ soitti livemusiikkia H&M liikkeessä Drottning-gatanilla

Yksi viikonlopun kohokohdista oli ehdottomasti kävely Lidingön metsissä, upean luonnon keskellä ja aivan meren tuntumassa. Puistoja on lukematon määrä ja ne ovat puiden halaajien toiviopaikkoja: vanhoja, valtavia tammia ja mäntyjä on huikea määrä. Samalla reissulla olimme katsomassa Lidingöloppettia ja lasten kilpailuja. Voi, sitä urheilun juhlaa ja riemun määrää, kun sadat pienet tytöt ja pojat kirmasivat vajaan 2 kilometrin lenkin ja ponnistelivat kohti maalia. Vanhemmat juoksivat maalisuoralla pienempien rinnalla ja kannustivat kohti maalia. Ja mukana kannustusjoukoissa olivat tietysti myös Muumit. – Lidingöloppet on valtava juoksutapahtuma, joka lauantaina kokosi kymmeniä tuhansia naisia ja miehiä kisaamaan 10-30 kilometrin matkoilla. Koko iso urheilualue oli täynnä linimentiltä tuoksuvia urheilijoita ja yhteistyökumppanien telttoja ja pieniä ruoka- ja kahvikoijuja.

FullSizeRender-1   lilla myy  FullSizeRender-6

Sadat pikkupojat kisasivat 2km matkalla              Lilla My och Hannele               Vanhemmat kannustivat omiaan

FullSizeRender-2

Kotiinviemisiksi ostin pussin ihanaa espressokahvia ”Lidingö” baristalta, joka myi oman yrityksensä maistuvaa kahvia.

Kaksi ja puoli päivää mukavaa tekemistä, parasta seuraa, hengen ravintoa ja lukemattomia keskusteluja. Näistä aineksista tehty miniloma latasi taas akkuja viikoiksi eteenpäin. Kiitos Hannele!