050 1914

IMG_1646

Innostuin joogasta ensimmäisen kerran reilut kolme vuotta sitten. Hain tunneilta apua skolioosiselkäni kireyteen ja jumittaviin takareisiin. Olin kuullut hot joogasta ja ajatus siitä, että miedossa lämmössä venytellään lempeästi ja rauhallisesti houkutti – En ehkä koskaan unohda ensimmäistä tuntiani: aurinkotervehdys oli tuskaa, suurin osa asanoista sai hikikarpalot valumaan pitkin kehoani ja lopputunnista en saanut enää otetta raajoistani, koska olin litimärkä. Tunti kesti ikuisesti ja tunsin itseni huonoksi. Minä, joka viikoittain ohjasin pilatesta, corea ja muita ryhmäliikuntatunteja.

En kuitenkaan antanut periksi, vaan jatkoin liki puolen vuoden ajan tunneilla käymistä. Vähitellen vapina asanoissa lakkasi ja eri asennot alkoivat tuntua tutummilta, jopa nautittavilta. Enää ei tarvinnut niska kenossa seurata ohjaajaa, vaan jotakuinkin tiesin ja osasin tunnin kulun. Tunnit kuluivat nopeasti ja osasin rentoutua.-  Sitten pääsin peruutuspaikalle Jorviin jalkateräleikkaukseen ja joogaharrastukseni loppui kuin seinään. Kymppikorttikin jäi käyttämättä. Harmitti, vaikka olin odottanut leikkausta liki vuoden.

Uusi innostus nosti päätään tämän kesän lopussa. Detox joogakurssi antoi uutta potkua harrastukseeni. Nyt en aio luovuttaa. Haluan saada kireän alaselkäni norjistumaan, haluan pystyä ojentamaan polvet alaspäin katsovassa koirassa ja seisoa vakaana soturissa. Tavoitteenani on käydä Mankkaan Yoga Nordicissa 2-3 kertaa viikossa ja väljemmillä aamutunneilla. Osallistuisin myös uudelleen detox joogakurssille vaikka heti. Olisikohan sellainen tulossa vielä ennen joulua?

image15

Olen miettinyt, mikä joogassa koukuttaa? Mikä saa minut nousemaan klo.6 aamulla, vaikka tiedän, että illalla treenaan viimeistä asiakastani klo.20 saakka. Mikä saa minut nousemaan lauantaiaamuna ja osallistumaan 90 minuutin aamujoogaan?- Ainakin nämä muutamat asiat olen rekisteröinyt joogatunnin jälkeen: mieli on raukea ja rauhallinen, mutta siti valpas. Kehossa tuntuu hyvältä, kun lihakset ovat lämpimät ja entistä venyvämmät. Keho toimii taloudellisemmin ja mieli on usein flow-tilassa. Tuntuu kuin olisin keskittyneempi koko päivän ajan ja illalla ihana raukeus edesauttaa rauhallista unta.