050 1914

IMG_1603

Mieli on tyhjä. Oikeita sanoja ei löydy kuvaamaan olotilaani. Siksi haastattelin muita kurssilaisia aamun harjoituksen jälkeen, kun siemailimme smoothieta ja höyryävää yogi-teetä. Veeran ohjaama viimeinen treeni oli yin joogaa eli pitkiä ja rentouttavia asanoita. Asanoissa pysyttiin noin viisi minuuttia ja tavoitteena oli mielen tyhjentäminen ja rauhoittuminen. Toimi ainakin minun kohdalla. En ole ehkä koskaan aikaisemmin päässyt niin syvään rentouteen, kuin tunnin lopussa.

Detox-kurssin ohjelmassa oli selkeä elinkaari: alussa tunnit olivat rankempia, energisoivia, aiheenvaihduntaa  kiihdyttäviä ja puhdistavia. Aamutunnilta saatu energia ja noste kestivät pitkään iltaan. Lihasjumit ja pään sisällä pyörineet tahmaiset ajatukset sulivat hiljalleen viikon aikana. Monena aamuna mietin, voisinko aamukahvin ja totutun kofeiiniruiskun sijaan hakea virtaa meditoinnista ja aamutreenistä. Olen aamuihminen, eikä aikaiset nousut ole haasteellisia. On nimittäin harhaa kuvitella, että tämä euforinen olo ja rennot lihakset pysyvat syksyn yli, ellei harjoittelua jatka säännöllisesti. Samaa mietti myös moni ryhmäläisistä. Muutama oli käynyt lisätunneilla viikon aikana ja koki sen positiivisena ja detoxia edesauttavana asiana. Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että kurssin ajankohta oli loistava. Kesän aikana kroppaan kerääntyneet makkarat, viinit, turhat herkut ja rasvat suorastaan tursuivat ulos jokaisesta ihohuokosesta viikon aikana. ”Kehon ja mielen detox on juuri sitä, mitä kesäloman jälkeen kaipaa ennen syksyä ja töiden alkua.”

Myös seuraavista asioista oli lähes jokaisella kokemuksia:

Kehon puhdistuminen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja suolen toimintaa. Vessassa saa ravata alvariinsa. Vaikka ruoka on ollut kevyempää ja niukempaa, näläntunnetta ei juurikaan ole ollut. Muutamat meistä aikovat jatkaa kevennettyä ruokailua, mutta proteiinia kehoitettiin lisäämään ruokavalioon. Yksi urhea kurssilainen aikoo jatkaa 3-4 päivän mehupaastolla.

Rauhoittuminen ja mielen harjoittaminen parantaa ja syventää unta. Yöpuulle on tehnyt mieli aikaisemmin ja uni on tullut kuin halolla lyöden. Uni on ollut syvää ja palauttavaa. Vaikka kello on soinut kuuden pintaan, ei herääminen ole ollut ylivoimaista, paitsi yhdelle.  – ”Auringon nousun kokeminen jokaisena aamuna on ollut upeaa.”

Keskustelimme myös alkoholista ja muista aineista, joilla ihmiset yrittävät rentouttaa mieltään ja kehoaan. Monille alkoholi valitettavasti toimii juuri päinvastaisesti. Se turruttaa mielen ja estä kohtaamasta asioita, joita kenties pakenemme. Alkoholi vaikuttaa keskushermostoon ja säännöllisesti nautittuna aiheuttaa psyykkistä ja fyysistä riippuvuutta. Monet ovat koukussa siihen mielihyvän ja rentouden tunteeseen, jota nousuhumala aiheuttaa. ” Päätin lopettaa tissuttelun ja kohdata sisimpäni ja syvimmät demonini ilman turrutettua mieltä.” Rohkeaa ja varmasti lopulta palkitsevaa. – Keskustelumme lopuksi totesimme, että tulemme kurssille varmasti myös uudelleen. Muutamille tämä oli jo neljäs detox-kurssi ja kyselimmekin Veeralta, koska ensi kevään kurssiaika ilmestyy yoganordic.fi-sivuille.

Menneet 10 päivää ovat olleet ehdottomasti jokaisen aamustartin ja heräämisen arvoisia. Aion jatkaa matkaani ja seuraavaksi haluan kokeilla jonkinlaista retriittiä.  Haluan testata omia rajojani ja jatkaa tutustumista sisimpääni. Pidin tällä kurssilla siitä, että kaikki asiat sai tehdä oman tahdon mukaan. ”Jos olet valmis kokeilemaan, niin…” Ei tiukkaa ohjeistusta, ei häilyäkään uskonnollista tai Äiti Amman-hapatusta, ei päälleliimattua henkisyyttä.

Suosittelen joogaa ja tiiviimpää tutustumiskurssia kaikille kokeilunhaluisille ja niille, jotka haluavat liikkunnalta enemmän, muutakin kuin suorittamista ja hikeä.

Kiitos Yoga Nordicin ohjaajille, Veeralle, Sarille ja Petelle ja kiitos ystävälliselle henkilökunnalle!

IMG_1604                    11885054_10153641409707590_7405209470530263199_n