050 1914

IMG_1565

Ihmisluonne on altis kiusauksille, vaikka tietäisi jo etukäteen teon seuraukset.- Olen seitsemän päivää noudattanut melko kurinalaisesti detox-ohjeita, paitsi se kahvi :=( Aamulla olen juonut kupin kahvia riisimaidolla, mutta lopun päivää lipitellyt vihreää- ja inkivääriteetä kahvin sijaan.) Ei vaikeaa. Salaatteja, raasteita, hedelmiä, smootheja ja vettä on kulunut kilo- ja litrakaupalla. Ja eikö luulisi, että tällainen ruokavalio saisi suolen kurnimaan, murisemaan ja kipristelemään kaiken ruuansulatuksen keskellä. Ja voisi kuvitella, että vatsa olisi turpea ja kuin ilmapallo kaikesta kuidusta. Vaan ei! Onko turvotuksen aiheuttajana sittenkin jotain muuta? Ehkä maitotuotteet, ruisleipä, satunnainen salmiakkiannos ja kahvi. En vielä ole valmis vannomaan maidottoman ja viljattoman ruokavalion puolesta, mutta seuraan mielenkiinnolla tilannetta.

Eilen illalla olin ystävättäreni yllätyssynttäreillä ja tilaisuudessa nostettiin kuplivaa maljaa päivänsankarille. Vettä, kivennäisvettä ja maustettua kuplavettä oli myös tarjolla, mutta eihän niillä voi ystäväänsä juhlistaa. Ei edes detoxkuurin aikana. Joten join pienen lasin kuohuviiniä, reilun desin verran. Kuinka tyhmä ihminen saa olla?

Ensin puhdistautumista seitsemän päivää ja sitten alkoholia koneeseen. What? No, nousuhumala oli nopea ja kuplat todellakin kihahtivat päähäni. Mietin hilpeänä, että eihän niin pieni määrä alkoholia voi sekoittaa kehon puhdistumista. Pää ei särkenyt illalla ja nukahdin saman tien kotiin päästyäni, kunnes…….

Seuraavana aamuna Veeran ohjauksessa keskityimme inversio asanoihin eli ylösalaspäin asentoihin. Tunti alkoi onneksi rauhoittumisella ja hengityksen avaamisella. Sain aikaa tasoittaa oloani ja asennoitua tuleviin pää alaspäin tehtäviin harjoituksiin. Ja KAIKKI liikkeet tehtiin pää alaspäin ja alhaalla roikuttiin pitkään. Aivan kuin Veera olisi tiennyt, että olin edellisenä iltana hairahtanut ja nyt sain aikaa pohtia tekoni järkevyyttä. Onneksi olo helpotti, mitä pidemmälle tunti eteni. Käsillä seisonta liinan avulla, pääseisonta ja lantioriipunta tuntuivat jopa mukavilta ja helpottavilta. Olo parani vielä lisää, kun tunnin jälkeen sain energisoivan smoothien.

Mutta miksi pää alaspäin pitää roikkua minuuttitolkulla? Se ei aluksi tunnu kovinkaan luontevalta ja joka paikkaan sattuu. Olen kuullut, että monet ovat saaneet apua migreeniinsä juuri näistä asanoista. Yksinkertaisesti siitä syystä, että kun verenkierron suunta muuttuu, pää ja aivot saavat runsaasti verta ja happea. Niska-hartiaseutua jumittavat kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja poistuvat vähitellen elimistöstä. Alaselkään kohdistuva paine helpottaa, kun selkäranka on venytyksessä ylösalaisin ja vartalon paino kohdistuu ylemmäs. Tämän hyödyn tunnen jokaisen tunnin jälkeen. Leijun, enkä ole tietoinen alaselästäni. Sisäelimet saavat lisää tilaa, kun rintakorin paino poistuu hetkeksi. Alaspäin roikkuminen tehostaa pitkällä aikajänteellä  hengitys-, verenkierto-, sisäeritys-, ruoansulatus- ja immuunijärjestelmiä.

Tämän päivän harjoitus muistutti, että kaikilla teoilla on seurauksensa. Olin ajatellut, että kehoni ei vielä olisi niin kovasti  ehtinyt puhdistua, että yksi skumppalasillinen prosessia mitenkään tuhoaisi. Mutta taisin olla väärässä.- Katsotaan, kuinka  pitkä muistini on. Tänään on nimittäin rapujuhlat! Jos huomista päivitystä ei näy, niin tiedätte, että hakkaan päätäni seinään ja kärsin henkisestä morkkiksesta.

Helan går- INTE!

IMG_1563                                               IMG_1569