050 1914

Seitsemäs aamu detox jooga-kurssilla ja mietin jo nyt, kuinka selviän ensi viikolla ilman rauhallisia aamuharjoituksia. Sillä tätä haluan ehdottomasti lisää. Tiedän, että voisin tehdä samat harjoitukset kotona, mutta siellä on liian monta häiritsevää tekijää: apua, mitä villakoiria tuolla nurkassa, herätänköhän muun perheen, pitäisikö sittenkin silittää ne viikon odottaneet pyykit? Ei, haluan jatkaa treenejä miellyttävässä ja rauhallisessa ympäristössä, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty niin, että se helpottaa rauhallisen harjoituksen suorittamista. Valaistus, lämpötila, sisustus, rauhallinen musiikki. Kaikki on NIIN kohdallaan ja hyvin mietitty.

Tämän aamun harjoitus rohkaisi meitä menemään oman mukavuusalueemme ulkopuolelle. Monissa liikkeissä  testattiin tasapainoa ja lihasten yhteistyötä. Olin lähes hurmostilassa, kun huomasin, että aurinkotervehdys sujui viimein hengityksen tahdissa ja ilman, että niska kenossa katson ohjaajan mallia, eteentaivutukset vain tapahtuivat ilman takareisien hillitöntä kipua ja tasapainoliikkeet onnistuivat ilman, että koko keho jännittyi viulunkieleksi. – Kaikki kokemani ohjaajat ovat olleet äärimmäisen ammattitaitoisia, kuten tänäkin aamuna. Mistä Sari tiesi, että puu-asanassa kipristän varpaitani ja koetin niin paremmin pitää tasapainoa. Liike sujuu paremmin, kun jalkaterä on rentona ja tuki lähtee keskivartalosta. Tai kuinka hän osasi juuri oikealla hetkellä antaa ohjeen hartioiden rentouttamiseen soturi-asanassa. – Ammattitao, kokemus ja läsnäolo henkivät kaikista opettajista.

IMG_1538

Aamun ensimmäisen tunnin jälkeen olo olo oli mahtava: minä osaan, minä kehityn. Kaikesta kokemastani rohkaistuneena olin ilmoittautunut myös seuraavalle tunnille; ”air jooga take off” eli aloittelijoiden ilmajoogatunti. Olen kerran aikaisemmin testannut lajia ja pidin siitä.

Sari ohjasi myös tämän tunnin ja uskalsin häneen luottaen tehdä kaikki liikkeet, vaikka muutamat riipunnat hieman hirvittivät aluksi. Ilmajoogassa parasta ovat avaavat venytykset ja riipunnat. Tunnin jälkeen oli leijuva ja selkärangaton olo! Se on yksi syy, miksi haluan jatkaa joogaa. Seitsemän päivän harjoitukset ovat tuoneet mukanaan paljon hyviä asioita:

  • lanneranka on vapaampi, liikkuvampi
  • lapojen väliä jumittava ”ikirouta” alkaa vähitellen sulamaan
  • takareisien lihakset ovat sittenkin elastista lihaskudosta. Ne venyvät :=)
  • mieli on tyynempi: en jaksa enää häiriintyä jokaisesta hullusta liikenteessä, en stressaa siitä, että en saa  kaikkia suunniteltuja töitäni ajallaan valmiiksi, koetan löytää pieniä rauhoittumishetkiä päivääni

”Uusi päivä tuo tullessaan uusia ajatuksia ja uutta voimaa.”

 

IMG_1549                           IMG_1547