050 1914

Jos eilen heräsin mainiosti ilman herätystä, niin tänään olisi rumpuja voinut hakata sängyni vieressä ja minä olisin vaan jatkanut uniani. Väsytti niin vietävästi!  Tiedän sille syynkin: en todellakaan viettänyt maanantaita detox-ohjeiden mukaisesti, kevyesti liikkuen, kävellen, meditoiden jne. Treenasin neljän asiakkaan kanssa, ohjasin yhden jumpan ja otin viimeisen asiakkaan vastaan myöhään illalla. Ja kaikki sujui kuin tanssi! Energiaa oli ylitsepursuavan paljon, ohjaustunti sujui mielettömässä flow-tilassa, työt hoituivat kuin itsestään ja mieli oli kirkas.

Mutta että tällainen totaalinen muutos aamufiiliksessä? Jos en olisi nimenomaan odottanut Petri Linnakiven aamutuntia, olisin kääntänyt kylkeä ja jatkanut uniani vielä tunnin verran.  Onneksi nousin ja lähdin harjoitukseen.

IMG_1515

Ammattilaisen tunnistaa, aina. Tiistaiaamun teemana oli hengitys ja Petri oli valinnut hengitystä syventäviä liikkeitä harjoitukseemme.  Tunti alkoi pienillä liikkeillä, kevyesti ja tänä aamuna olin siitä kiitollinen. Ei heti aurinkotervehdyksiä ja sotureita, jotka nostavat sykettä, vasinkin lämpimässä tilassa. Onneksi lämpöpuhaltimet toimivat ainoastaan pienen ajan, jotta lämpötila ei noussut tukalaksi. Nyt lämpö vain auttoi ja syvensi liikkeitä. Nautin suuresti rintakehää avaavista ja kylkiä venyttävistä liikkeistä sekä hieman muunnellusta aurinkotervehdys-sarjasta. Harjoitusten vaativuustaso nousi samassa tahdissa lämpenevän kehon vitaliteetin kanssa. Lopputunnista energia virtasi ja hengitys oli syvempi.

Petri antoi harjoitusten aikana valtavasti tietoa hengityksestä, keuhkoista ja niiden merkityksestä hyvinvoinnillemme.  Hengitys on kaiken elinvoiman, pranan alkulähde. Pranan, elinvoiman esteetön virtaus elimistössä edesauttaa ihmisen henkistä ja fyysistä terveyttä ja tasapainoa. Monet asiat arjessamme heikentävät hengitystämme ja vapaata elinvoiman virtausta: jatkuva istuminen ja etukumara asento painavat keuhkoja kasaan, ylipaino rasittaa keuhkoja ja heikentää niiden kapasiteettia. Petri puhui niin paljon asiaa, jota halusin kuulla ja omaksua, että välillä keskittyminen harjoituksiin takelteli. Vaikka asia oli tuttua, on aina mielenkiintoista kuunnella, kuinka toinen henkilö muotoilee ja havainnollistaa asioita.

Mietin kotimatkalla, miksi tunnit antavat niin hyvän olon. En ole kovin sosiaalinen aamuisin ja minulle tämä rauhallinen treeni, jossa saa kääntää katseen omaan sisimpäänsä sopii mainiosti.  Kun aloittaa aamun itseensä taas uudestaan tutustuen ja kehoansa kuunnellen, on päivään helpompi astua positiivisin mielin. Näin minä asian koen. Ja myönnän, että tämä vaatii kotiväeltä ymmärrystä. Se, että äiti tekee omaa ”sisäistä matkaansa” ja kulkee omissa maailmoissaan. Myös puolisoltani kysyy pinnaa, kun olen iltauutisiin menessä kuin nukkuneen rukous, eikä minulta saa kahta sanaa pidempiä vastauksia.

Detox-ruoka on yllättävän täyttävää, vaikka en salaattia puputa ämpärikaupalla. Tänään kaupassa hamstrasin vihanneksia, juureksia, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä. Huomenna aion tehdä vihersmoothieta aamulla, koska en työesteen takia pääse harjoitukseen, enkä nauttimaan aamujuomaa. Odotan pienen lapsen lailla ”aamuylläreitä.”-  Ei, en sitä inkiväärishottia, vaan smoothieta.

IMG_1518