050 1914

WAU, mikä aamu!

Puhelimeni oli asetettu herättämään kello kuusi. Eilen illalla simahdin ennen maikkarin uutisia ja nukuin rauhallisesti koko yön. En siis herännyt edes aamuyön piipille, vaikka olin juonut varmasti kolme litraa vettä ja yrttiteetä + syönyt kasapäin vesimelonia ja salaattia vielä illallakin. Mitä tapahtuu? – Heräsin virkeänä puoli kuusi ja vain raukeana venyttelin sängyssä ja annoin kehon hitaasti herätä uuteen aamuun. Lasi sitruunavettä ja taas menoksi.

Mikä ero liikenteessä viikonloppuun verrattuna. Länsiväylä oli täyteen pakattu autoja jo ennen puoli seitsemää. Toivottavasti Länsi-Metro helpottaa tätäkin sumppua. En voisi kuvitella, että jokaisena arkiaamuna viettäisin aikaani tässä ruuhkassa, joka vain pahenee mitä lähemmäksi kahdeksaa kello käy.

Liikenneruuhkat ja muut ahdistavat ajatukset kaikkosivat, kun asetuin joogasalin lattialle odottamaan harjoituksen alkua. Tällä kertaa lämpöpuhaltimet olivat päällä, mikä hieman mietitytti. Aikaisemmat kokemukset hot joogasta eivät olleet mukavia. Kävin ahkerasti n. 20 kertaa hot jooga tunneilla yli vuosi sitten Yoga Nordicin Mankkaan salilla. Teemun tunnit olivat ihania, mutta en vaan hanskannut kuumuutta. Joka kerta tuntui, että sydän plumpsahtaa ympäri ja sormet turposivat nakeiksi tuntien aikana. Olo oli periaatteessa harjoitteista norja ja kevyt, mutta kuumuus ahdisti. Salissa oli yksinkertaisesti liian kuuma ja liikaa ihmisiä.

Onneksi tämän aamun lämpö oli mieto ja se pikemminkin edesauttoi liikkeiden sujumista. Tuskin hikosin tunnilla, vaikka väänsin itseäni tuhannen mutkalle. Ohjaajamme Sari oli ammattitaidolla valinnut hyviä liikkeitä päivän teemaan, joka oli kilpirauhanen ja ruuansulatus: paljon selän liikkuvuutta parantavia ja avaavia liikkeitä, kilpirauhasta hierovia venytyksiä, rangan kiertoja ja loppuun ihana rintarangan avaus ennen loppumeditaatiota. Tunti kului siivillä.

Aamun autuaita tuntemuksia: yläselkä alkaa vähitellen päästää jumeista irti, risti-istunta onnistui kivuitta ( ensimmäisellä tunnilla polvia kivisti ja lonkat jumittivat) ja takareidet saattavat sittenkin antaa periksi ajan kanssa. Useamman kiertoliikkeen aikana selkärangassani kävi pauke. Aivan kuin lannerankaan olisi tullut lisää tilaa. Pakaroilla ja takareisillä on selkeästi muukin yhteys, kuin kireät jänteet :=)

Kevennetty ja maidoton ruokavalio tuntuu yllättävän hyvältä edelleen. Vatsa toimii kuin junan vessa ja nestettä tursuaa hien ja muun mönjän muodossa. Mielenkiinnolla odotan tulevia päiviä ja tuntemuksia.

Lisää tietoa detoxjoogasta löytyy täältä www.yoganordic.fi

11885054_10153641409707590_7405209470530263199_n