050 1914

Olen usean vuoden ajan ollut aikeissa osallistua Yoga Nordicin detox-kurssille. Käyn epäsäännöllisesti joogatunneilla ja jokaisen tunnin jälkeen päätän tihentää tahtiani. Niin hyvää venytykset ja rauhoittuminen lämmössä tekevät.
Tänä aamuna aloitin reilun 10 muun naisen kanssa kehoni puhdistamisen. Detox-kurssiin kuuluu kymmenen erilaista joogatuntia aamuisin klo.7-8 sekä detox-aamupala treenin jälkeen.
Ensimmäinen, aamuinen joogatuntini ei ollut nautittava, pakko myöntää. Opettaja, Veera oli osaava, puitteet loistavat, mutta kroppani pisti vastaan ja kiristi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Asanat tuntuivat haastavilta, hartioita kolotti ja takareidet olivat kuin viulun kielet ( ikuinen ongelma.) Sinnittelin koko tunnin ja koetin loppurentoutuksessa saada kehoni rentoutumaan. Haastavaa!
Tunnnin jälkeen meitä hemmoteltiin ihanalla aamupalalla: tuoreita marjoja, vihersmoothie, melonia ja pähkinöitä ja kaiken kruunasi kirpeä sitruuna-inkiväärishotti, joka sai naamani vääntymään irvistykseen. Sain kuulla, että kurssin lopulla tulen nauttimaan shotista. Makuaistini tottuu tähän kirpeään superjuomaan. Epäilen.

aamupala
Aamupalan aikana kurssin yksi ohjaajista, Petri kertoi detoxin periaatteista, tarkemmin kurssin sisällöstä ja jakoi erinomaisen tietopaketin, jossa oli mm. 10-päivän ateriaehdotukset, reseptejä sekä valmis kauppalista. Ja tietysti, kuten osasin odottaa, lista vältettävistä tuotteista kuurin aikana. Ei kahvia! Päänsärkyä ja muita vieroitusoireita siis tiedossa.
Aamupalan ja suihkun jälkeen astelin energisenä aurinkoiselle kadulle ja mitä tulikaan vastaan ensimmäisessä kadunkulmassa- ihana kahvivaunu. Ihastuttava nuori herra tarjoili kärrystään taivaalliselta tuoksuvia erikoiskahveja. Tuoksuttelin ja katselin hetken ja jatkoin matkaani. Ensimmäinen voitto!

kahvi
Päivä sujui mukavasti, joskin hieman raukeasti detox-ohjeita seuraten. Tein raikkaan salaatin lounaaksi , vihersmoothien välipalaksi ja toisen salaatin iltapalaksi. Raukeana, ilman päänsärkyä vedän pian peiton korvilleni ja odotan hieman helpompaa aamua huomenna. Jospa hartiat ja takareidet hieman antaisivat periksi?

lounassalaatti