050 1914

Liian usein kuulee ihmisten tekevän aerobisia treenejä, joissa juostaan tai pyöräillään aina sama lenkki ja jotakuinkin samalla vauhdilla.Lenkki alkaa pikku hiljaa tuntua tylsältä ja treeniteho laskee.

Jo lyhyelläkin intervalliharjoittelulla saat lisättyä mielekkyyttä ja tehoa treeniisi. Voit kokeilla näitä tehovetoja vaikka keväisellä pyörälenkillä, kuten minä tein tänään polkiessani asiakastapaamiseen keskustan salille.

Lähdin matkaan Matinkylästä ja edessä oli noin 14,5 kilometrin matka Helsingin keskustaan. Reittiopas antoi matkalle arvioksi 49 minuuttia 17km. tuntivauhdilla. Minulla oli hieman kiire, joten päätin polkea ripeämmin. Onneksi koko matka oli pyörätietä ja menoa siivitti kevyt myötätuuli.

Alkumetrien jälkeen ja kun kroppa oli lämmin, otin maaston mukaan tehojaksoja. Kaikki pienetkin nousut poljin lujaa ja nostin sykettä 125-130 lyönnistä 155-160 lyöntiin. Tiukimmin vedin Lauttasaaren nousun, jonka huipulla sykemittari tikitti 167 lyöntiä.

Nousut eli tehojaksot kestivät noin puolitoista- kolme minuuttia ja palautusta tuli ainakin saman verran, hieman maastosta riippuen. Tein koko matkan aikana yhteensä kuusi mäkivetoa. – Matkaan meni aikaa 36 minuuttia ja keskisyke oli 136. Kaloreitakin kului melkoisen mukavasti.

Asiakkaan treenin ja yhden palaverin jälkeen pyöräilin palauttavaa eli rauhallista vauhtia takaisin kotiin ja venyttelin saunan lauteilla.

Kokeile tällaista yksinkertaista treeniä seuraavan kerran, kun kroppa tuntuu levänneeltä ja valmiilta hieman kovempaan puristukseen.